Over gezonde voeding is vandaag de dag heel veel te doen. Dit heeft met name te maken met het feit dat mensen steeds dikker worden en steeds vaker last krijgen van kwalen die met overgewicht en een ongezonde leefstijl te maken hebben. In de regel wordt nu gesteld dat men minder zout, minder vet en minder zoet dient te eten maar wel meer groente en fruit op het menu moet zetten.
Zo wordt aangeraden elke dag twee porties fruit en twee ons groente te eten in gekookte of rauwe vorm. Verder dient men minder verzadigde vetten te gebruiken en daarvoor in de plaats onverzadigde vetten te kiezen, met andere woorden in plaats van boter kan men beter wat zonnebloem- of olijfolie gebruiken. Nog gezonder zou zijn om bij de bereiding van bijvoorbeeld vlees of vis een grill of een grillpan te gebruiken zodat er helemaal geen vet meer aan te pas komt.
Wil men echt gezond eten dan kan men het beste een uitgebalanceerde maaltijd bereiden van verse producten die zowel eiwitten, koolhydraten, onverzadigde vetten en de nodige vitaminen en mineralen bevatten. Op die manier is het niet nodig om allerlei voedingssupplementen te gaan slikken om zo aan de dagelijkse hoeveelheid te kunnen komen.
Bij gezond eten hoort ook regelmatig eten en dus drie maaltijden per dag te gebruiken. In tegenstelling tot wat veel mensen doen kan men beter het ontbijt niet overslaan. Een goed ontbijt voorkomt namelijk dat men tussendoor minder behoefte heeft om (vaak) ongezond te gaan snacken.